Държавата ще предостави на общините 112 млн. лева за изработване

...
Държавата ще предостави на общините 112 млн. лева за изработване
Коментари Харесай

Отпускат 112 млн. лева на общините за по-чист въздух

Държавата ще даде на общините 112 млн. лв. за разработване на районни стратегии за възстановяване на атмосферния въздух. Това съобщи на конференция вицепремиерът Валери Симеонов, представен от БГНЕС.
В наличието на сътрудниците от Световната банка, министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова беше показана национална стратегия за възстановяване качеството на въздуха. Симеонов акцентира, че по нея държавното управление и специалисти от Световната банка работят интензивно от предходната година. Предстои ограниченията да бъдат показани и в общините.
Стратегията е както в районен, по този начин и в народен аспект. Няколко министерства – на околната среда и водите, превоза, стопанската система, енергетиката, обществената политика и вътрешните работи, ще имат съответни задания по осъществяването на ограниченията. Вицепремиерът предложи на Министерство на околната среда и водите по-стриктно да следи за измерването в станциите.
Екоминистърът Нено Димов отговори на вицепремиера, че страната следи десетина индикатора от станциите и спрямо предходни години са регистрирани усъвършенствания. Само по един – фините прахови частици, не сме постигнали европейските правила. Заради това предходната година Европейска комисия започва първи стъпки от наказателна процедура.
Димов посочи, че съгласно тактиката всяка община ще има разнообразни ограничения. той акцентира, че най-големият проблем остава смяната в настройката и мисленето на българите и уточни за образец горенето на гуми.
Фабрицион Дзарконе, непрекъснат представител на Световната банка, означи, че не е елементарно, само че не и невероятно да се усъвършенства качеството на въздуха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР