Държавата ще отпусне от резервите на Министерството на финансите над

...
Държавата ще отпусне от резервите на Министерството на финансите над
Коментари Харесай

Отпускат над 5 млн. лева за възстановяване на пътя до Триград

Държавата ще отпусне от запасите на Министерството на финансите над 5 млн. лв., с цел да може пътят до Триград да бъде възобновен. Това стана ясно от брифинг на вътрешния министър Бойко Рашков след съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

" Това е първото съвещание на Междуведомствената комисия, при която общините желаят помощ от тази комисия по отношение на бедствия. Известно е, че с преваляванията през декември в някои специфични области бяха породени много съществени вреди и усложнения – бедствено състояние, каквото е в региона на Триград, община Девин. Единственият път, който може да се употребява там, има срутище. Именно това постанова преди приемането на Закона за държавния бюджет в днешното съвещание да се отделят средства от запаса на Министерството на финансите, с цел да се покрият крайните нужди на това място. В околните дни ще има решение на Министерски съвет да стартират наложително премахване на тези свлачища и да може час по-скоро да се възвърне придвижването по съответния път. Специално за задачата бяха гласувани 5 млн. и 57 хиляди лв. ", разгласи Рашков.

По думите му, това ще бъде първичната сума, а с приемането на бюджета се чака Междуведомствената комисия да разполага сред 80 и 90 млн. лв. и тогава ще се прегледат и за други случаи на ерозии в обитаемоте места. Обект на внимание ще са община Борино, Златоград, Рудозем, Чепеларе - след това на падналите превалявания бяха разрушени пътища, по тази причина страната би трябвало да предприеме деяние.

" Целта е гласуването на тези средства, с които да стартира отстраняването на вредите. Те ще се обезпечат от Министерството на финансите ", уточни той, защото тези ограничения са нужни да се подхващат преди приемането на бюджета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР