Държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца

...
Държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца
Коментари Харесай

Отпускат финансова помощ за семействата, чиито деца не влязат в детска градина

Държавата ще отпусне спомагателни финансови средства за фамилии, чиито деца не са признати в детски градини.

Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова след съвещанието на Министерския съвет, предава.

"От тях 823 000 лв. ще бъдат преведени на Столична община и към 4000 лева на община Пловдив, с цел да могат те по-късно да ги разпределят в съответните фамилии ", посочи Бориславова.

Освен това - до 15 април се удължава срокът за регистрация на украински бежанци, искащи да се употребяват с краткотрайна протекция у нас. Актуализиран е и съставът на антикорупционния съвет към държавното управление. Той към този момент няма да се оглавява от вицепремиери, а персонално от премиера.

Вицепремиерът и министър на стопанската система разгласи, че Министерският съвет е приел Закона за колекторските компании.

"Вярваме, че с него решаваме един също дълго отлаган проблем - многогодишният тормоз върху хиляди консуматори ", съобщи тя.

"Още през днешния ден той ще тръгне към Народно събрание. Вярвам, че ще бъде признат в Народно събрание тъй като е предваринтелно съветван с четирите партии от ръководещото болшинство, както и с голям брой потребителски организации. Имаше доста съществено публично разискване ", сподели още Корнелия Нинова, представена от Нова телевизия.

Нинова изброи и някои съществени неща от закона. „ Фирмите, които ще извършват тази активност, към този момент ще подлежат на регистрация. Ще би трябвало да имат капитал от 500 000 лв.. Ще тряба да имат и застраховка професионална отговорност. В управлението им би трябвало да има неосъждани лица или такива, против които не се водят каузи. Те са длъжни, преди да пристъпят към каквито и да е дейности, да уведомят длъжника и да го поканят да извърши непринудено задължението си”, уточни тя.

Длъжникът има право да оспори търсенето. Задължени са да не звънят от 8 до 19 ч и в почивни и празнични дни. Колекторите нямат право да желаят по-голяма сума от първичното обвързване - т.е. без такси и други суми, които са се начислявали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР