Държавата ще отпусне 2,6 млн. лева на Община Русе за

...
Държавата ще отпусне 2,6 млн. лева на Община Русе за
Коментари Харесай

Отпускат 2,6 млн. лв. за летището край Русе

Държавата ще отпусне 2,6 млн. лв. на Община Русе за възобновяване на летището край града. Решението беше взето на днешното съвещание на Министерски съвет.

Средствата ще бъдат употребявани за нова периметрова ограда, ремонт на пистата за политане и кацане, такси за лицензиране, летищна метеорологична станция, закупуване на системите за авиационна сигурност и образование на личния състав за работа с тях, изясняват от Община Русе.

Летище Русе има стратегическо значение и забележителен капацитет за напредък като неговото възобновяване ще окаже значително влияние върху икономическото развитите на целия район. Средствата са предопределени за осъществяване на техническите условия, което ще разреши възобновяване на полетите още при започване на 2022 година, оповестяват от държавната осведомителна работа. 

Стратегическото разположение на град Русе е основен фактор и възобновяването на активността на летището ще способства в огромна степен за развиването на района и за реализиране на по-интегрирана и уравновесена съгласуваност сред типовете превоз. Местоположението на аеропорта дава опция за съчетание на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз, което е главен приоритет в политиката на държавното управление в този бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР