Държавата ще дава между 2-3 лева на човек за физическо

...
Държавата ще дава между 2-3 лева на човек за физическо
Коментари Харесай

Държавата реши - 2 до 3 лева за спорт за деца, ученици и студенти

Държавата ще дава сред 2-3 лв. на човек за физическо образование и всеобщ спорт. Това излиза наяве от решение на държавното управление на постоянното му съвещание.
Става въпрос за пари за следните обществени групи:
1. За децата в държавните, общинските и частните детски градини и в подготвителните групи в учебните заведения - 2 лева на дете за бюджетна година.
2. За учениците в държавните, общинските и частните учебни заведения в дневна, комбинирана форма на образование и образование посредством работа - 3 лева на възпитаник за бюджетна година.
3. За студентите постоянна форма на образование във висшите учебни заведения - 3 лева на студент за бюджетна година;
4. За курсантите от висшите военни учебни заведения и Академията на Министерство на вътрешните работи - 3 лева на курсант за бюджетна година.
Министерският съвет изясни следното: " С приемане на постановлението ще се реализира застраховане на дейностите, свързани с поощряване на децата и младежите към систематични занимания със спорт. Ще се обезпечи присъединяване на децата, учениците и студентите в спортни прояви - учебни и студентски шампионати, надпревари, спортни празници и мероприятия. В резултат ще се основат по-добри условия за осъществяване на занимания със спорт в детските градини, учебните заведения и висшите учебни заведения, което ще насърчи децата, учениците и младежите към систематични занимания със спорт, присъединяване в учебно-тренировъчна и/или спортно-състезателна активност. С постановлението се уреждат обсегът, редът за кандидатстване и даване на средствата, както и тяхната отчетност ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР