Държавата се намира в свериозна фаза на епидемията от коронавирус.

...
Държавата се намира в свериозна фаза на епидемията от коронавирус.
Коментари Харесай

Министър Ангелов извънредно обяви нови К-19 мерки! НА ЖИВО

Държавата се намира в свериозна фаза на епидемията от ковид. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет здравният министър Костадин Ангелов.

"Числата са такива, че двуседмичната заболяемост е над 300 на 100 000 души. Съгласно проекта, който следваме, при такава заболяемост вършим метаморфоза на здравната помощ в страната. Новите ограничения, които ще използван до края на 2020 година, с цел да обезпечим тази реогранизация, са в размер на 80 млн. лв. ", добави той.

"Те ще бъдат ориентирани в следните посоки: в доболничната помощ - на всеки доктор ще бъдат отпуснати в допълнение по 1000 лв. ", посочи Ангелов и добави, че всеки трети тестван българин е позитивен.
"В ДКЦ-тата в София в някои от тях и в по-големите градове в страната ще бъдат разкрити спомагателни Ковид зони, където ще работят доктор, сестра и лаборант. В тях ще се правят клинични проби и по преценка на лекаря и нагледно проучване на белия дроб. На месец това прави към 3 млн. лева Екипът, който работи там, ще получава по 1000 лева на човек месечно и в допълнение по 10 лева на всеки минал през тях пациент ", съобщи той.
"В лечебните заведения ще увеличим потенциала от 10 на 20 % за поддържане на подготвеност за кревати във всички лечебни заведения. Знаете, че всички области в страната попадат в така наречен алена зона със заболяемост над 300 на 100 000 души ", сподели още министърът.

БЛИЦ напомня, че

Преди дни пък се появиха значими детайлности за жестоката К-19 заповед, която столичния кмет Йорданка Фандъкова пусна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР