Държавата предоставя средства за медийни пакети в размер на 40

...
Държавата предоставя средства за медийни пакети в размер на 40
Коментари Харесай

Медийни пакети за 40 000 лв. получават регистрираните за вота на 02 април формации

Държавата дава средства за медийни пакети в размер на 40 хиляди лв. с Данък добавена стойност на партиите и обединенията, които са записали претенденти в изборите за народни представители на втори април във всички изборни региони, и които нямат право на държавна дотация по Закона за политическите партии.

Инициативните комитети записали претенденти за депутати ще разполагат с по 5 хиляди лв., с цел да заплащат медийни услуги в предизборната акция. ЦИК одобри разпоредбите за разходване на средствата.

На обединения, в които вземат участие партии без право на държавна дотация, се дават средства за медийни пакети съразмерно на каузи на партиите, участващи в самата коалиция.

Средствата се включват към общия размер на финансирането на предизборната акция на партиите, обединенията и инициативните комитети, който не може да надвишава 3 милиона лв. за партии и обединения и 200 000 лв. за предприемчив комитет.

Централната изборна комисия (ЦИК) заплаща другите платени форми за отразяване на предизборната акция до привършване на средствата в медийния пакет, а те се регистрират и пред Сметната палата.

С парите от медийни пакети може да се заплаща акция в печатни медии, вестници, списания, периодически издания, в медиите, популяризирани посредством електронни съобщителни мрежи, онлайн и онлайн-новинарски услуги. Не са медийни услуги персоналните блогове, обществените мрежи като Facebook, Туитър и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР