Държавата предоставя 10 000 лв. за творби на художника Михаил

...
Държавата предоставя 10 000 лв. за творби на художника Михаил
Коментари Харесай

Държавата плаща 10 000 лв. за транссексуална сесия по картини на Майстора

Държавата дава 10 000 лева за произведения на художника Михаил Вучков, които всъщност са транссексуална сесия по картини на Владимир Димитров-Майстора, оповестява БТВ. Провокативната галерия на име „ Другите българки “ ще бъде показана на 8 март. Един от моделите е културистът Тихомир от „ Фермата “, който взема решение да стане жена и се трансформира в Мелиса Рангелова.

Творбите на художника Михаил Вучков провокираха доста остра реакция, откакто планът му получи финансиране от „ Национален фонд просвета “/НФК/ към Министерството на културата.

Авторът твърди, че работел по плана от 2010 година, защото не било елементарно да откри транссексуални дами, които да се разкрият във фотосесия. концепцията му е, че отношението към транс хората е като това към дамите в XIX век и по тази причина художникът е решил да размени женските персонажи от картините на Майстора с транс дами.

НФК не разгласява съответни претекстове за всеки обособен план, получил финансиране посредством тях.

Новината провокира и редица мнения в обществените мрежи. Ето и част от тях:




Димитър Лазаров:

Вчера се навършиха 140 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора.

Днес излиза наяве, че страната е дала 10 000 лева за ТРАНССЕКСУАЛНА фотосесия по негови картини.

Самоопределям се като търпелив човек, само че такива решения подлагат под въпрос моето отношение по отношение на хората с друга полова ориентировка.

В коментар изпод поставям видеото с въпросните картини, в случай че желае някой да го гледа. Аз персонално устоях 10 секунди.

Петър Николов:

Използването на творбите на от дълго време умрял създател за евтина политическа агитация, маскирана като изкуство е същински шок. Финансовата и институционалната поддръжка на Министерство на културата - предстояща на фона на розово-зелено-червената коалиция, която ни ръководи. Тъжно.

Петьо П. Блъсков:

Това, дами и господа, са целите в страната на Румен Радев, Кирчо и Асенчо.

Докато градове и села потъват в мрак, хора умират на регистратурите в лечебните заведения, учебни заведения и детски градини са пред затваряне, поради безумните сметки, страната раздава обилно пари за транссексуални фотосесии.

Мелиса (бивш Тихомир) ще театралничи като берач/ка на рози върху шедьоврите на Владимир Димитров-Майстора.

За гаврата страната отпуска 10 000 лева

Това, дами и господа, напълно отъждествява " смяната ".

Това ли искахте? Ето, имате го.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР