Държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците

...
Държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците
Коментари Харесай

Кирил Петков: Държавата няма пари, те се взимат от данъкоплатците и се разпределят

Държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците и се преразпределят, сподели министър председателят Кирил Петков по време на парламентарния надзор. По думите му оттук насетне никой няма да може да харчи непрозрачно пари.
Той изясни, че общините, които имат усложнения, могат да се извърнат към Министерски съвет.
„ Българските общини към този момент получават помощ, като част от помощите, които са за небитовите консуматори. Тук става дума за спомагателни помощи “, сподели Петков.
„ Решихме, че ще създадем работна група, която да изисква какви средства им трябват. Когато видяхме по какъв начин в Столична община една лампа от едната страна на улицата коства 5755 лв., а от другата – 1587 и по едно и също време с това получихме предпочитание за още финансова помощ, ние се стреснахме “, изясни Петков.
Въпросната комисия ще ревизира дали тези общини имат потребност от тези спомагателни пари или харчат 4 пъти повече, в сравнение с би трябвало за част от своите капиталови разноски.
„ Аз не виждам за какво общините би трябвало да се тормозят. Те да дойдат със своите претенции и ние по едно и също време с това ще ревизираме дали обществените средства се харчат транспарантно. Ако всички са си харчили парите по най-прозрачния метод, да дойдат при нас. За наша изненада обаче още няма общини, които да са пристигнали с съответни претенции. Не знам дали се тормозят от нещо друго, само че вратите ни са отворени за тях “, сподели още Петков.
Той посочи, че и сега има настоящ механизъм за подкрепяне на общините с 250 лв. на мегават час електрическа енергия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР