Държавата няма намерение да създава отделен регистър на педофилите у

...
Държавата няма намерение да създава отделен регистър на педофилите у
Коментари Харесай

Държавата няма да създава регистър на педофилите у нас, призна Данаил Кирилов

Държавата няма желание да основава обособен указател на педофилите у нас , защото в Конвенцията на Съвета на Европа за протекция на децата против полова употреба и полово принуждение няма написано условие за основаването на подобен обособен указател.
В нея е записано, че всяка страна настрана може да одобри ограничения във връзка с причинителите като лишаване на наставнически права или контрол/надзор на наказани лица.
Това споделя министърът на правораздаването Данаил Кирилов в отговор на парламентарен въпрос по отношение на основаването на умишлен специфичен указател на половите нарушители с малолетни у нас, съобщи dariknews.bg.
За да преследва и предотвратява половите закононарушения с деца, всяка обособена страна събира данни за самоличността и генетичния профил на нарушителите, оповестява още правосъдният министър.
По думите му това се прави и към сегашния миг, откакто по член 68 от ЗМВР управляващите са длъжни да записват лица, които са упрекнати в умишлени закононарушения от общ темперамент.
Според същия Закон бранш „ ДНК разбори “ на Института по криминалистика на Министерство на вътрешните работи построява и поддържа националната база данни, в която влизат лицата с полицейска регистрация, тези с влезнала в действие присъда от общ темперамент, както и тези с профили от следи, конфискувани при огледи на местопроизшествия.
В момента националната ДНК база данни разрешава да бъдат селектирани лица по тип закононарушение, в това число и полови такива, което не постанова основаването на обособен указател на педофилите у нас, оповестява още правосъдният министър Данаил Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР