Държавата няма механизъм, по който да накара фирмата да ремонтира

...
Държавата няма механизъм, по който да накара фирмата да ремонтира
Коментари Харесай

Бившият шеф на АПИ Дончо Атанасов излезе от разпита за катастрофата край Своге и призна...

Държавата няма механизъм, по който да накара компанията да ремонтира пътя. Последният период за поправяне на сектора бе на 15 август. Това заяви бившите шефове на Агенция „ Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов след разпита си, в националното разследване по отношение на трагичния случай с рейс край Своге, при който починаха 17 души, предава Нова телевизия.

По думите на Атанасов, Агенция " Пътна инфраструктура " си е свършила работата в границите на договорите, съгласно които тя не може да задължи компанията да ремонтира пътя, а единствено посредством преписка да уведомява за проблеми. Атанасов е декларирал още, че не усеща виновност за случая. 

В четвъртък бяха разпитани районният министър Николай Нанков и повече от 30 служители. След разпитите стана ясно, че АПИ не дава отговор за мантинелите в региона, тъй като това било обвързване на общината. Освен това, по думите на шефа на АПИ, Пътна полиция не написала в отчета си за правата, че е регион с централизация на тежки произшествия. 

Междувременно, министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков поеха политическата отговорност за случая и подадоха оставка. Те са факт и са подадени в деловодството на Министерски съвет. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър министърът на районното развитие Николай Нанков. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР