Държавата не беше на мястото си в последните дни. Това

...
Държавата не беше на мястото си в последните дни. Това
Коментари Харесай

Илияна Йотова за за скандала с масовото избиване на животни: Държавата не беше на мястото си през последните дни

Държавата не беше на мястото си в последните дни. Това съобщи в понеделник във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка абсурда за умъртвяване на животни в Южна България поради чума по дребния рогат добитък.

Според Йотова е било нужно провеждането на изключително съвещание на Народното събрание, на което да бъдат изслушани съответните министри, управлението на Българската организация по сигурност на храните или отрасловата комисия.

„ За мен най-важно е да се подсигурява здравето на хората от тези райони. Ще изчакам Европейската експертиза и тогава ще разясня. По-лошото е, че през тези дни имах чувството за липса на страна или по-скоро за страна, която се отнася със своите жители като с жители. Без доста пояснения, се подхващат радикални ограничения. Не се коментира на хората за рисковете, не им се дава някаква вяра, че когато тези дейности са осъществени, те ще са обезщетени “, сподели още вицепрезидентът.

Според Йотова обстановката е като „ наказателна интервенция “ в очите на хората. По думите и главното, което би трябвало да се предприеме, е да се обезпечи бистрота на последващите дейности.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР