Държавата и парламентарното мнозинство показаха, че не се интересуват от

...
Държавата и парламентарното мнозинство показаха, че не се интересуват от
Коментари Харесай

Пловдивска червена депутатка: Държавата и парламентарното мнозинство показаха, че не се интересуват от българските деца

„ Държавата и парламентарното болшинство демонстрираха, че не се интересуват от българските деца и техните фамилии ”, по този начин младата пловдивска депутатка Теодора Халачева разяснява отхвърлено от ръководещите предложение на „ Българска социалистическа партия за България ” за нарастване на майчинството от 380 на 510 лева

То бе направено по време на разискването на Законопроекта за държавното публично обезпечаване. „ Увеличението на размера на паричното обезщетение за развъждане на деца щеше да е знак към обществото, че виновните институции са взели под внимание казуса ”, посочи Теодора Халачева.

От парламентарната естрада тя прикани сътрудниците си от ръководещата коалиция да бъдат на равнището на упованията на хората, които са ги изпратели в Народното събрание. „ Необходимо и наложително е да се усилят средствата поради бедността и демографската рецесия, които безусловно слагат под въпрос бъдещето на българската нация ”, обърна се тя към депутатите.

Халачева акцентира, че даже сумата от 510 лева не е задоволителна, само че най-малко е сигнал към обществото, че политиците зачитат майчиния труд и се стремят да обезпечат естествени условия за развъждане на дете.

Мнозинството обаче остана устойчиво в отхвърли си да чуе причините на най-младия народен представител в 44-ото Народно заседание. Дори стряскащата статистика, която тя цитира, не ги разколеба. „ Трайна е наклонността от последните години да се раждат 4000 деца по-малко годишно и една от аргументите е нищожната сума за така наречен „ майчински ”. Тя е още по-малка за майките-осиновителки и самотните майки ”, добави Теодора Халачева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР