Държавата и Лукойл“ в спор каква сума трябва да внесе

...
Държавата и Лукойл“ в спор каква сума трябва да внесе
Коментари Харесай

Казусът „Лукойл“: Държавата и компанията в спор по сумата за компенсации

Държавата и „ Лукойл “ в спор каква сума би трябвало да внесе компанията, с цел да проработи програмата за компенсиране на транспортни разноски на уязвими фамилии.

Държавата и „ Лукойл “ пресмятат по друг метод вноската, която сдружението би трябвало да внесе във фонд „ Сигурност на електро-енергийната система “.

Това е по-малко от избраните от Министерството на стопанската система близо 70 млн. лева, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи

Това стана ясно по време на взаимното съвещание на комисиите по стопанска система и енергетика в Народното събрание. От компанията са внесли по-малко пари от желаните от страната близо 70 милиона лв.. Тече 14-дневен период, в който „ Лукойл “ да се издължи.

„ Събраната сума във фонда е малко над 45 млн. лв., като чакаме „ Лукойл “ да заплати разликата над 68 милиона лв. общата сума, която би трябвало да бъде заплатена “, сподели Богдан Богданов, министър на стопанската система и промишлеността.

От през днешния ден влиза в действие възбраната бургаската рафинерия да изнася артикули, създадени от съветски петрол

„ За нас беше необичайно, бих споделил шокиращо, да се дефинира вноска съвсем 50% по-висока от тази, която би следвало да е по закон. Този спор явно ще се реши в съда “, изясни Александър Величов, „ Лукойл Нефтохим “.

„ Лукойл “ към днешна дата няма неплатени отговорности “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР