Държавата е в готовност да помогне на засегнатите от наводненията

...
Държавата е в готовност да помогне на засегнатите от наводненията
Коментари Харесай

Динкова: Държавата ще подпомогне засегнатите от наводненията с 30 млн. лева

Държавата е в подготвеност да помогне на засегнатите от наводненията региони, като за задачата са планувани 30 млн. лева от Фонда за бедствия и повреди.

Това уточни в ефира на „ Събуди се ” по NOVA TV министърът на туризма Зарица Динкова.

Не може да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който незабавно би трябвало да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред по какъв начин да създадем предварителна защита, уточни тя.

„ Имахме проекти за удължение на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да популяризираме ”, сподели още отрасловият министър.

По думите ѝ е извънредно значимо след наводненията по Черноморието да бъде възобновена инфраструктурата в региона, тъй като „ без инфраструктура, няма туризъм ”, уточни Динкова.

Тя разяснява и заетостта по време на летния сезон у нас. „ Имаме 10% повече хотелски настанявания по отношение на същия интервал предходната година. Това е едно положително развиване ”. Посочи Динкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР