Държавата да спира всички семейни помощи, ако детето не ходи

...
Държавата да спира всички семейни помощи, ако детето не ходи
Коментари Харесай

БСП предлага спирането на всички семейни помощи, ако дете под 16 г. не ходи на училище

Държавата да стопира всички фамилни помощи, в случай че детето не върви на учебно заведение. Това оферират от Българска социалистическа партия с промени в Закона за общественото подкрепяне, които ще бъдат импортирани идната седмица. Акцентите показа през днешния ден водачът на социалистите Корнелия Нинова, съгласно която помощите би трябвало да се обвържат с образованието на децата до 16-годишна възраст, което е наложително по Конституция.

Сега се стопират единствено детските надбавки, в случай че детето не върви на учебно заведение.

" Предлагаме да се разшири тази мярка и да се стопират всички обществени помощи на фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение до 16-годишна възраст, което е наложителното обучение ", разгласи Нинова. По нейни думи измененията ще обиден месечните, целевите и еднократните помощи, измежду които са енергийните помощи, безплатният превоз, помощи за наем и така нататък

Лидерът на Българска социалистическа партия оцени досегашната политика за ромска интеграция на държавното управление като " цялостен неуспех " и препоръчаните промени в обществения закон целят и справяне с казуса.

Освен в него, Българска социалистическа партия ще предложат промени в Закона за предучилищното и учебното обучение и Наказателния кодекс. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че всички оферти изхождат от презумпцията, че законът е идентичен и наложителен за всички български жители, без значение от техния пол, раса и разбиране, и той би трябвало да се ползва с цялостна мощ еднообразно за всички.

Според Нинова дълготрайният метод за справяне с казуса е " обучение, обучение и отново обучение ". " Начинът, по който ГЕРБ подходиха, да се търсят децата, да се водят наложително на учебно заведение, явно не работи. Те отиват и след 2 седмици напущат още веднъж. Това е битка с следствията ", съобщи тя.

Лидерът на БСП ще предложи да отпадне принципът " парите следват ученика " и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети. " Заради тази политика шефовете на учебните заведения са принудени да водят по лист на учебно заведение деца, които не вървят, с цел да могат да си спасят учебното заведение и бюджета ", добави тя.

Последната мярка, която Българска социалистическа партия ще предложи, е смяна в Наказателния кодекс, която планува усилване на наказванията за лица, които живеят на брачен начала с малолетни и малолетни деца , или по думите на Нинова така наречен процедура " деца раждат деца ".

" В момента в член 151 в някои от тези случаи се позволяват публично неодобрение, санкция и така нататък Смятаме, че това не е задоволително наказване, както за такива лица, които живеят на брачен начала, по този начин и за родители, които позволяват децата им да изпадат в това положение. "

Нинова разгласи, че ограниченията са заложени в партийната " Визия за България ", която към този момент е одобрена от Националния съвет, и следва да бъде приета на конгреса на Българска социалистическа партия на 26 януари.

Нинова още прикани да се пристъпи към дейности без непотребни страсти, с доста разсъдък и съответни решения на проблемите, и прикани другите парламентарни групи да си свършат работата като законодатели, а изпълнителната власт да пристъпи към използването на закона с цялата му мощ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР