Държавата да насочи помощите за скъпата енергия към гражданите пряко,

...
Държавата да насочи помощите за скъпата енергия към гражданите пряко,
Коментари Харесай

Синдикатите поискаха помощи за домакинствата, ако не паднат цените

Държавата да насочи помощите за скъпата сила към жителите директно, в случай че бизнесът откаже да понижи цените. Това предложение насочи икономистката от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова пред Нова телевизия. Както стана известно, служебното държавно управление договаря с търговците да понижат цените, защото получават помощи за цената на силата. Голяма част от увеличените цени са далавера на прекупвачите, уверена е Григорова. Тя даде образец с яйцата, които при производител са поскъпнали с 30%, а за крайните консуматори двойно.

" В условия на спад на цената на силата и спад в цените на горивата естествената реакция на бизнеса е да понижи цените на стоките и услугите, които предлага. Първият ни апел бе още, когато Народно събрание фиксира цената на електрическата енергия на 200 лева Ако пазарът е конкурентен, естественият ход на цените е понижение. В края на февруари се надявам от данните да забележим, че е имало понижение на цените ", разяснява пък Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Компенсациите са закъснели и са незадоволително. За предходната година има 92% нарастване на разноските за пенсии и 30% инфлация по отношение на 2019 година Имаме и растеж на парите в обращение, само че не и на създадените артикули. Бизнесът би трябвало да понижи цените си и да охлади устрема към по-големи облаги в името на влизане в еврозоната. Инфлацията е по-голяма от тази, с която покриваме критерия ". Това сподели Васил Велев от АИКБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР