Дария Касаткина сподели, че я натъжава фактът, че украинските тенисисти

...
Дария Касаткина сподели, че я натъжава фактът, че украинските тенисисти
Коментари Харесай

Касаткина: Тенисистите сме като хамстери на колело, много е трудно


Дария Касаткина показа, че я натъжава фактът, че украинските тенисисти не желаят да се ръкуват с тези от Русия, само че в това време схваща изцяло претекстовете им. Заедно с Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Анастасия Павлюченкова, международната №8 бе измежду първите звезди на съветския тенис, които се оповестиха срещу войната в Украйна още в първите дни на нашествието.

Въпреки тази позиция обаче Леся Цуренко не стисна ръката на рускинята след вчерашния им мач в Мадрид. Касаткина обаче съобщи, че не е афектирана на своята съперничка.

„ Тъжното е, че към момента сме във война и украинците имат аргументи да не желаят да се ръкуват с нас. С Леся единствено си помахахме след края на мача, само че поради събитията съм удовлетворена и на това “ – сподели полуфиналистката от Ролан Гарос в изявление за Ubitennis.

През последните месеци в екипа на Касаткина настъпиха съществени промени. Тя се раздели с Карлос Мартинес, с който работеха дружно от юни 2019, а понастоящем неин треньор е италианецът Флавио Чипола. Първата ракета на Русия разкри също, че от скоро работи със състезателен психолог и това доста ѝ оказва помощ.

„ На моменти ми е доста мъчно, тъй като тенисистите сме като хамстери на колело – непрекъснато сме в придвижване и съвсем нямаме почивки. Всяка седмица и всяка година се развива по- съвсем еднакъв метод. Нужно е да имаш до себе си човек, който да ти помогне да намираш наслада и в други неща от живота. В първата си година като професионалистка непрекъснато бяха щастлива и разчувствана, защото всичко беше ново и забавно за мен. Можех да извозвам по 24 часа на корта и отново щях да съм щастлива. След няколко години на еднообразие обаче всичко това стартира да те изморява “.

„ В такива обстановки е мъчно да намериш решение самичък и по тази причина имаш потребност от помощ. Трябва ти експерт, който да ти покаже пътя и да ти помогне да преоткриеш насладата от живота в Тура. Лично за мен непрестанните пътувания са доста натоварващи, защото този метод на живот в никакъв случай не ми е харесвал. Длъжна съм да го върша, тъй като е част от работата ми, само че все пак ми е тежко. Това е едно от нещата, върху които работим най-вече “.

В днешния осминафинал Касаткина ще се изправи против своята сънародничка Вероника Кудерметова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР