Дари кръв, дари плазма, сподели живот, прави го често!Българският Червен

...
Дари кръв, дари плазма, сподели живот, прави го често!Българският Червен
Коментари Харесай

Утре е световният ден на кръводарителя, отличават хората с принос

" Дари кръв, подари плазма, показа живот, прави го постоянно! "

Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) още веднъж сплотяват старания, с цел да изразят дълбоката си признателност към доброволните и безплатни кръводарители. На 14 юни 2023 година от 12:00 ч. в Аулата на НЦТХ (ул. " Братя Миладинови " 112) с Почетен плакет ще бъдат отличени 15 самостоятелни и институционални кръводарители от София с необикновен принос към идеята. Повече от 100 души от цялата страна ще бъдат отличени по места, в другите области, оповестиха от БЧК .

Заслужилите кръводарители, институции, компании и неправителствени организации, съдействали за популяризирането на кръводаряването, ще бъдат наградени от заместник-генералния шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска и от представители на НЦТХ.

Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя - " Дари кръв, подари плазма, показа живот, прави го постоянно! " насочва публичното внимание към пациентите, нуждаещи се от доживотна поддържаща терапия с кръв и кръвни съставки, и ролята, която всеки от нас може да има за спасяването на техния живот.

Човешката кръв няма сурогат и постоянното кръводаряване е от решаващо значение за обезпечаването на задоволително количество кръв и кръвни съставки, нужни за лекуването на всички нуждаещи се пациенти.

Всеки, който желае да избави човешки живот, може да подари кръв в Световния ден на кръводарителя от 9:00 ч. в постройката на НЦТХ на ул. " Братя Миладинови " 112 или всеки различен работен ден 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 18:30 ч., както и в събота, неделя и публични празници от 9:00 до 15:30 ч.

Нека не забравяме, че пациентите се нуждаят от кръв всеки ден!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР