Дано не ни сервират втора серия от “държавата фалира и

...
Дано не ни сервират втора серия от “държавата фалира и
Коментари Харесай

Асен Василев опроверга Людмила Петкова: Не е вярно, че в резерва няма 9,9 милиарда лв.

Дано не ни сервират втора серия от “държавата банкрутира ” и “ще умрем от мраз ”, декларира Асен Василев

Във връзка с публикуваната информация от служебния министър на финансите Людмила Петкова, че фискалният запас на страната е с съвсем 3 милиарда по-малко от оповестения от досегашния министър на финансите Асен Василев, заявяваме следната позиция на Политическа партия „ Продължаваме Промяната “ и посочваме какви са обстоятелствата:

09 април 2024, 17:15

Агенция „ Митници “ е с нов началник

Резерв в края на март 9.9 милиарда лева Големи заплащания направени при започване на април: 1.6 милиарда към БЕХ за дълга на Топлофикация и 1.5 милиарда за погашение на пенсиите през април. Очакваните данъчни доходи през април са 3.9 милиарда лева и идват на 14-ти (ДДС) и след 25-ти (Данък върху приходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност запасът се мери постоянно към края на месеца. Така че, в края на април се чака той да е отново над 9 милиарда лева

„ Трудно ми е да допускам, че госпожа Петкова, която също получава ежедневните информации от дирекция “Държавно Съкровище ” не знае тези обстоятелства. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата банкрутира ” и “ще умрем от мраз ”, съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР