Данните за Covid епидемията са стряскащи, но не и неочаквани.

...
Данните за Covid епидемията са стряскащи, но не и неочаквани.
Коментари Харесай

Лилия Стоянова: Адът може да свърши, но зависи от нас

" Данните за Covid епидемията са стряскащи, само че не и непредвидени. ... В Западна Европа си връщат естествения живот, а нас ни грози нов локдаун, въпрос на време е ". Това сподели пред БНР Лилия Стоянова, преподавател от фейсбук групата " Обединени учители за безвредно обучение ".

Единственият излаз от тежката обстановка е всеобщо имунизиране на възрастните , безапелационна беше тя и добави, че и децата би трябвало да се имунизират и да се съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения:

" Да бъдем единни и дисциплинирани.  Адът може да свърши, само че зависи от нас ".

Тя акцентира, че е пропуснат моментът през лятото, когато заболеваемостта беше доста ниска, да се имунизират по-масово хората:

" При едвам 20% имунизирани в България би трябвало да се направи избор кое е по-важно - животът и здравето на децата или образованието, което по-късно може да бъде допълвано ". 

Лилия Стоянова счита, че дистанционното образование би трябвало да продължи, до момента в който числата посочат затихване на Covid вълната:

" Предстои едно продължаващо дълго време електронно образование. Родителите не желаят да се имунизират, не желаят децата им да бъдат тествани, учителите също не желаят. Не желаят ограничения, не желаят ограничавания, само че по този метод няма по какъв начин да се оправим с рецесията ".

Тестовете за децата трябваше да се вкарат още при започване на образователната година , с цел да не се стигне до тази висока заболеваемост, в този момент към този момент е късно:

" При 100 деца, приети в болница сега, това няма да проработи.... Училищата са пресечната точка на всички семейства и на всички публични браншове ".

По думите на Стоянова не би трябвало да бъде вменявано на учителите да вършат тестванията на учениците.

Според нея към този момент всички би трябвало да са се убедили, че вирусът убива .

Интервюто на Людмила Железова с Лилия Стоянова в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР