Данните от предварителна аутопсия показват, че осъденият за военни престъпления

...
Данните от предварителна аутопсия показват, че осъденият за военни престъпления
Коментари Харесай

Праляк е изпил цианкалий в трибунала в Хага

Данните от предварителна аутопсия демонстрират, че наказаният за военни закононарушения от трибунала в Хага военачалник от силите на босненските хървати Слободан Праляк е умрял от отравяне с цианкалий, съобщи холандската прокуратура, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Веднага откакто в сряда беше приет за отговорен и му беше обявена присъдата от 20 години затвор, Праляк съобщи, че е погълнал отрова в правосъдната зала и малко по-късно умря.

Прокуратурата популяризира изказване, в което показва, че съгласно токсикологична експертиза " в кръвта на Праляк имало централизация на цианкалий. Това предизвикало сърдечна непълнота, което се извежда като най-вероятната причина за гибелта му ".

Тялото на Праляк ще остане разполагаем на трибунала в Хага до края на следствието на гибелта му, съобщи пред публицисти прессекретарят на трибунала Ненад Голчевски, представен от хърватската телевизия. Голчевски удостовери, че гибелта на Праляк не е настъпила в правосъдната зала, съобщи ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР