Данните на банката показват, че българската икономика постепенно набира обороти

...
Данните на банката показват, че българската икономика постепенно набира обороти
Коментари Харесай

Световната банка с прогнози за икономическия растеж на България


Данните на банката демонстрират, че българската стопанска система последователно набира обороти и гладко усилва своя растеж от 2015 година насам.

В съпоставяне с останалите балкански страни България има постоянни позиции. Сърбия, която е страна със сходни размери на територията и популацията, се показва доста по-зле. За нея банката планува растеж от 3 и 3,5% за 2018 и 2019 година

Македония показва подобен на България напредък от 3,9 и 4%, само че това е прогнозата за тях през 2019 и 2020 година, като за тази Световната банка предвижда 3,2%.

Най-силната стопанска система в нашия балкански район - турската, също ще се радва на доста високи стопански темпове. Страната, която намира място в топ 20 на международните стопански системи, ще нарасне с 3,5 и 4% през тази и идната година.

Световната стопанска система през тази година ще означи растеж от 3,1%, сочи още прогнозата на СБ. През тази година растежът на стопанската система в развитите страни, както се чака, ще доближи 2,2%, в разрастващите се страни и страните с формиращите се пазари – 4,5%.

Световната банка чака и нарастване на размера на международната търговия през настоящата година с 4%, а през 2019 година - с 3,9%. Петролът през 2018-а може да нарастне с 9,4% и с 1,7% през 2019-а. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР