Данните до момента показват, че на територията на цялата страна

...
Данните до момента показват, че на територията на цялата страна
Коментари Харесай

През последното денонощие са проверени над 8000 МПС

Данните досега демонстрират, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани над 8000 МПС

8167 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестяват от  Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 10 481 водачи и пасажери. Съставени са 2132 фиша и 614 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 38 лидера, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 22 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 16 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 19 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор “ са тествани 2104 МПС и 2449 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 615 фиша и 194 АУАН. Установени са трима водачи, управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и други трима – с над 1,2 промила. Един е засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР