Дания вероятно ще забави реализирането на магистралния газопровод Северен поток

...
Дания вероятно ще забави реализирането на магистралния газопровод Северен поток
Коментари Харесай

Дания най-вероятно ще се окаже по-сериозна пречка за Северен поток 2

Дания евентуално ще забави реализирането на магистралния газопровод " Северен поток 2 ", заяви министър председателят на страната Ларс Расмусен, съобщи БГНЕС.
В Народното събрание на страната са импортирани законопроекти, които ще дадат опция да се наложи несъгласие или да бъде арестувана реализацията на плана за газопровод от Русия за Германия, който заобикаля Украйна.
" Разбира се, ние мислихме по въпроса " Северен поток 2 ". Позицията ми е, че газопроводът е геополитически, европейски. Сама Дания няма да може да този въпрос и защото се засягат ползите на огромна група страни, управляващите избират да потърсят европейско решение ", съобщи Расмусен.
Трасето на " Северен поток 2 " минава през Балтийско море, само че на процедура отвън Германия и Русия, тръбата ще мине единствено през морската територия на Дания - на всички места другаде тя минава през изключителните стопански зони на други страни и действително това пречи на съответните страни да възразят, на база на интернационалното морско право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР