Дания ще дари на Украйна военно оборудване на стойност 3,7

...
Дания ще дари на Украйна военно оборудване на стойност 3,7
Коментари Харесай

Дания дарява на Украйна военно оборудване за близо 500 милиона евро

Дания ще подари на Украйна военно съоръжение на стойност 3,7 милиарда крони (495 милиона евро), заяви през днешния ден датското министерство на защитата, потвърждавайки " непоколебимата поддръжка " на скандинавската страна за Киев, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11958
" Дарението съдържа танкове, бойни машини на пехотата, артилерийски муниции, безпилотни самолети и леки оръжия ", показва в изказване министерството.

За това подаяние се оповестява два дни след посещаване в Киев на датския министър на защитата. То включва поискано от Украйна съоръжение и по тъкмо муниции, артилерия, танкове и бронирани машини, финансирани в съдействие с Германия.

" Днешното подаяние е удостоверение, че Украйна може да разчита на непоколебимата поддръжка на Дания в битката си за независимост ", съобщи датският външен министър Ларс Льоке Расмусен, представен в официално съобщение. " То изпраща също значим сигнал към Украйна и Русия, че няма да изгубим от взор нашата цел, въпреки  че вниманието на целия свят в този момент е ориентирано към Израел и Палестина ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР