Дания отмени в понеделник и последните ограничения, свързани с разпространението

...
Дания отмени в понеделник и последните ограничения, свързани с разпространението
Коментари Харесай

11 дестинации, отменили всички COVID-ограничения за пътуване

Дания анулира в понеделник и последните ограничавания, свързани с разпространяването на COVID-19, присъединявайки се към още няколко европейски страни, сбогували се с пандемичните рестрикции за летовниците.

Следващите 11 дестинации, въпреки и всекидневно да не са в топ 10 за пролетно странствуване, са най-хубавият ви залог за великденска почивка, написа Independent.

В тях не важат никакви ограничавания, без значение от имунизационния статус, като към листата ще се причислят Швеция и Латвия по-късно тази седмица:

Ирландия



Изумруденият остров отстрани всички Коронавирус ограничавания за интернационалните гости при започване на март. Сега пътуващите не са длъжни да демонстрират доказателство за имунизация, за преболедуване или негативен резултат от PCR тест при идване. Няма условия за тестване след идване или карантина за пътуващите до Ирландия.

Дания



Държавата-фаворит за градска отмора анулира по-голямата част от COVID-ограниченията още през февруари, само че в понеделник паднаха и последните рестрикции за неимунизирани, идващи от страни отвън Европейски Съюз. Властите обаче предизвестяват, че си резервират правото да постановат ограничавания за страни, в които са открити нови разновидности на ковид.

Норвегия



Норвегия беше една от първите страни, премахнали всички ограничавания още на 12 февруари.

Исландия



Подобно на Норвегия, Исландия анулира всичките си COVID-ограничения на 25 февруари в опит да притегли назад туристите.

Полша



Една от последните страни, включили към този лист - Полша, отстрани всички условия за влизане в страната понеделник, 28 март. Маски към този момент се изискват единствено в лечебни заведения и здравни заведения.

Черна гора



В средата на март Черна гора отстрани всички условия за влизане в страната, свързани с COVID-19, прекратявайки потребността от доказателство за имунизация или негативен резултат от PCR тест.

Макар и малко отвън радара на пътешествениците, страната постепенно построява профил като туристическа дестинация през последните няколко години, а на фона на към момента съществуващите ограничавания в Хърватия, някои туристи могат да бъдат изкушени да я посетят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР