Дания обяви в понеделник, че ще забрани ваксината на Johnson&Johnson

...
Дания обяви в понеделник, че ще забрани ваксината на Johnson&Johnson
Коментари Харесай

Дания забрани ваксината на Johnson&Johnson

Дания разгласи в понеделник, че ще забрани имунизацията на Johnson&Johnson против ковид заради терзания по отношение на образуването на кръвни съсиреци, след сходен ход на Копенхаген против имунизацията на AstraZeneca.

Датските здравни управляващи означават, че Европейската организация по медикаментите (EMA) " е стигнала до заключението, че съществува допустима връзка сред редки, само че тежки случаи на формиране на кръвни съсиреци " и лекарството Johnson&Johnson.

Както EMA, по този начин и Световната здравна организация предлагат потреблението на имунизацията Johnson&Johnson въз основа на това, че изгодите надвишават рисковете. Но датските здравни чиновници обявиха, че актуалната удобна епидемиологична обстановка в скандинавската страна значи, че може да се оправи и без J&J и ще разчита единствено на имунизациите Pfizer/BioNTech и Moderna.

" Датските здравни управляващи стигнаха до заключението, че изгодите от потреблението на имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson не надвишават риска от причиняване на вероятния неподходящ резултат... при тези, които получават имунизацията ", се споделя в изказването на властта. “Следователно Датските здравни управляващи ще продължат програмата за всеобща имунизация против COVID-19 без имунизацията на Johnson & Johnson “.

Според управляващите епидемията в Дания сега е “под надзор “ и “разпространението на имунизацията напредва приемливо с други налични ваксини”. Но те признаха, че решението ще забави акцията за имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР