Дания, най-големият развъдник на отглеждани във ферми норки в света,

...
Дания, най-големият развъдник на отглеждани във ферми норки в света,
Коментари Харесай

Дания унищожава над 15 млн. норки заради опасна мутация на COVID-19

Дания, най-големият разплодник на отглеждани във ферми норки в света, е на път да загуби изцяло този бранш, така като планира да унищожи над 15 млн. от животните заради опасения от разновидност на COVID-19, с която могат да се заразят и хора.

Вече са открити 12 души, зразени с мутиралия вирус, а това излага на риск успеваемостта на бъдещите ваксини против заболяването, защото понижава чувствителността на организма към образуване на антитела, заяви Мете Фредериксен, представена от „ Гардиън “. Тя разказа обстановката като „ доста, доста сериозна “. Констатациите са споделени и със Световната здравна организация. Страната е най-големият производител на кожа от норка в света, с към 1100 ферми, профилирани в развъждането на животното. Този бранш образува към 1% от Брутният вътрешен продукт на страната

Според отчет на датската ветеринарна и хранителна администрация новият вариант на COVID-19 е открит допълнително от 200 от обектите. Властите декларират, че умъртвяването на норките би трябвало да стане допустимо най-скоро. Мобилизирани са армията, полицията и националната работа за незабавни случаи. Оказва се, че това не е казус. Такава разновидност е била открита и във ферми за норки в Испания и Нидерландия. Там също се е стигнало до унищожаването им.

Ръководителят на незабавната стратегия на СЗО, Майк Райън, прикани за огромни изследвания, свързани с предаването на мутиралия вирус към хората, написа „ Ройтерс “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР