Дания и Исландия регистрираха рекорден брой Covid заразени, което се

...
Дания и Исландия регистрираха рекорден брой Covid заразени, което се
Коментари Харесай

Дания и Исландия регистрираха рекорден брой Covid заразени

Дания и Исландия записаха рекорден брой Covid инфектирани, което се свързва с разпространяващия се от ден на ден в Европа вид Омикрон на ковид.

В Дания за първи път дневният брой на Covid инфектирани надвиши 15 хиляди за 24 часа - новите случаи са 16 164, предава Франс прес.

Скандинавската страна с население от 5,8 милиона души, е с най-високите равнища на заразяване - 1612 случая на 100 хиляди души.

Въпреки увеличаващите се хоспитализации, те остават под равнищата от януари тази година, значително поради високите равнища на имунизация в страната, написа Франс прес. Почти 78% от популацията на Дания е изцяло имунизирано. За последното денонощие в Дания са регистрирани единствено седем смъртни случая, свързани с Covid-19.

В опит да се оправят с новата вълна от към този момент преобладаващия там Омикрон, в средата на декември управляващите в Дания анулираха всички културни събития и ограничиха работното време на питейни заведения и заведения за хранене.

Исландия записва рекордните за страната 672 случая през последните 24 часа. До средата на декември те не надхвърляха 200, а по време на миналогодишната есенна вълна броят им не надвишаваше 100.

Преди настъпването на Омикрон на Стария континент Дания и Исландия бяха с най-ниските равнища на Covid инфектирани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР