Дания е първата страна, която спря програмата си за ваксинация

...
Дания е първата страна, която спря програмата си за ваксинация
Коментари Харесай

КРАЯТ НА КОВИД?: Дания е първата страна, която спря ваксинацията срещу коронавирус


Дания е първата страна, която спря програмата си за имунизация против Covid, заявявайки, че го прави, тъй като вирусът към този момент е под надзор.

„ Пролетта дойде, обсегът с ваксини измежду датското население е висок и епидемията е обърната “, се споделя в изказване на Датския здравен орган в сряда.

„ Следователно Националният здравен съвет приключва необятните старания за имунизиране против Covid-19 за този сезон “, се споделя в него. Хората няма да бъдат канени за ваксини от 15 май, се споделя, че всеки ще може да приключи своя курс на имунизация.

Кампанията за имунизация против Covid в Дания стартира малко след Коледа през 2020 година Около 4,8 милиона жители са били имунизирани, оповестиха от здравните управляващи, като повече от 3,6 милиона души са получили спомагателна ваксина.

В същото време доста хора са били инфектирани, откогато разновидността на омикрон стана преобладаващ вариант на вируса, се споделя в него, което значи, че равнищата на имунитет измежду популацията са високи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР