Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала

...
Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала
Коментари Харесай

Безпощаден Медведев удари Циципас за втори пореден финал в Австралия

Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала на Откритото състезание на Австралия, откакто надделя Стефанос Циципас в четири сета – в обособените елементи 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, за малко повече от два часа и половина игра.

Първият сет стартира с доминация на сервиращите, като вторият в света загуби първа точка на начален удар едвам в 12-ия гейм. Преди това, първата ракета на Гърция трябваше да отрази четири точки за пробив пред Медведев, като първите три от тях бяха следващи. Стигна се до тайбрек, в който Циципас водеше с 5-4, само че руснакът взе три поредни точки, с цел да поведе в сетовете. Втората част стартира с пробив за гърка, който бе вкоренен за 2-0. Медведев последователно се окопити и върна брейка в шестия гейм, само че още веднъж позволи пробив за 4-5 и Циципас не сбърка на собствен сервис, с цел да изравни резултата.

В третия сет играта бе равностойна, като Медведев търпеливо изчака своя миг в десетия гейм, когато нанесе решителния си удар, с цел да поведе още веднъж и да се приближи на сет от финала. Четвъртата част стартира с три гейма без пробива, само че Циципас се пропука в четвъртия, а оттам-насетне на корта имаше единствено един тенисист и това бе първенецът на US Open, който завоюва пет поредни гейма. Медведев приключи с 13 аса, завоюва 86% от точките на първи сервис, като направи четири уинъра повече от Циципас и четири непредизвикани неточности по-малко от гърка. Така, той се класира за втори следващ край в Австралия, откакто загуби от международния номер 1 Новак Джокович предходната година. Това ще бъде и четвърто присъединяване на руснака в спор за купата на Голям шлем след двата му на US Open през 2019 и 2021.

The return of
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР