Даниил Медведев се класира за финала на турнира на клей

...
Даниил Медведев се класира за финала на турнира на клей
Коментари Харесай

Даниил Медведев се класира за финала в Рим

Даниил Медведев се класира за финала на шампионата на клей в Рим с награден фонд 7,7 милиона евро. Поставеният под номер 3 руснак надви над петия в схемата Стефанос Циципас. Медведев завоюва след 7-5, 7-5 за 107 минути игра.

Двубоят обаче се проточи повече от пет часа астрономическо време заради спирания поради дъжд. Иначе и двата сета се развиха по еднакъв метод. Руснакът пробиваше рано, след това Циципас връщаше брейка. След това спечелилият пробиваше още веднъж в 11-ия гейм.

Даниил Медведев стига за първи път до финала на Мастърс на  клей. Освен това при предходните си три участия в Рим той даже нямаше победа. В разногласието за трофея руснакът ще се изправи против Холгер Руне. Вчера.

Медведев едвам за повторно в кариерата си ще играе край на клей. Предишният беше в Барселона през 2019 година. Ако вземе трофея той ще изпревари Новак Джокович и от понеделник ще е номер две в света.

„ Забавлявах се. Беше мъчно с тези спирания,  защото трябваше да разгрявам шест или седем пъти. Това от време на време може да те ядоса и да те напрегне в допълнение, само че на мен, не знам за какво, някак си ми беше смешно. Толкова доста пъти треньорът идваше и ми споделяше: „ ОК, отварят корта, би трябвало да разгрееш. Отивахме, започвахме, само че в един миг получавахме известие, че дъждът се е усилил и би трябвало да спрем. Тогава просто избухвахме в смях и всичко беше наред “,  каза Медведев.

The GOD of the dancefloor
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР