Даниил Медведев елиминира Нуно Борджеш на осминафинал на Australian open,

...
Даниил Медведев елиминира Нуно Борджеш на осминафинал на Australian open,
Коментари Харесай

Медведев се класира за четвъртфиналите на Australian Open

Даниил Медведев отстрани Нуно Борджеш на осминафинал на Australian open, откакто го победи с 6:3, 7:6, 5:7, 6:1 за 3 часа и 11 минути в жегата в Мелбърн.

Руснакът в характерен жанр се трансформира в шоуто на деня не толкоз с играта, а с държанието си на корта.

Изглеждаше по този начин, като че ли португалският екзекутор на Григор Димитров, който разочарова първата ни ракета в предходния кръг, рано-рано ще стегне багажа против Даниил. Не, че Борджеш играеше неприятно в първите два сета - просто опитът отсреща бе прекомерно огромен.

Но при 5:3 в третия сет, когато Медведев сервираше да затвори мача, се случиха непредвидени неща. Борджеш проби след необясними неточности и раздразнителност на международния №3. После португалецът взе своето подаване, отново проби и с пети следващ извоюван гейм взе сета - 7:5!

Това бе толкоз изненадващо, че Медведев просто полудя на корта, ядосваше се, ругаеше мислени врагове на трибуните и искаше пояснение в разговор с треньорския си щаб.

След почивката явно укроти гнева, излезе на корта и просто не даде късмет на португалеца - 6:1.

А след това даде едно от най-култовите изявленията на шампионата.

Пред именития Джим Къриър, Даниил сподели детайлности за това по какъв начин посреща на ретур сервисите на противника, като се движеше из корта, а камерата го следваше.

" Когато съм ето тук би трябвало да търча повече на началния удар. А ето тук посрещам без доста старания, само че съм надалеч от корта ", показваше руснакът и разсмиваше публиката с експресивното си държание. Изглеждаше спокоен и в въодушевление, цялостен контрастност с 30-ина минути по-рано, когато бе изгубил сета и се гневеше на всичко в близост.

На четвъртфинал го чака среща с Хуберт Хуркач.

Полякът победи със 7:6, 7:6, 6:4 французина Артур Казо за към 2 часа и половина. Световният №122 просто нямаше отговор на сервиса на Хуркач, който завоюва 91% от точките си след вкаран първи сервис
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР