Даниела Талева от Софийския градски съд е първият съдия, който

...
Даниела Талева от Софийския градски съд е първият съдия, който
Коментари Харесай

Съдия Даниела Талева е първият магистрат, който ще разследва главния прокурор

Даниела Талева от Софийския градски съд е първият арбитър, който ще проверява основния прокурор, съобщи БНР. Тя беше избрана на инцидентен принцип посредством Единната осведомителна система на съдилищата всред 22-мата магистрати, които непринудено се съгласиха да бъдат включени в листата от съдии по новия механизъм за следствие на Обвинител номер едно и неговите заместници.

 

Изборът стана в наличието на медиите, а арбитър Лада Паунова, началник на Наказателното поделение във Върховния касационен съд, напомни:

 

" На зам.-председателя и началник на наказателна гилдия на Върховния касационен съд законът е дал избрани пълномощия за преценка, която преценка съм направила към този момента по няколко от преписките. Една от преписките, по които следва да се извърши изтегляне, съдържа сигнал против заместител на основния прокурор и в действителност ще правим инцидентното систематизиране точно по номера на тази кореспонденция ".

 

Сигналът, поради който беше задействан Механизмът за следствие на основния прокурор, е против изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов по отношение на имотни покупко-продажби на фамилията му. С решение на Прокурорската гилдия Даниела Талева би трябвало да бъде назначена за краткотрайно за прокурор.

 

Общо 15 са подадените сигнали по новия механизъм. Още един има против Борислав Сарафов - по следствието " Осемте джуджета ".

 

Сигнали има и против някои от някогашните основни прокурори. Ако в тях се съдържат данни за осъществено закононарушение, те ще бъдат изпратени в Софийската градска прокуратура.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР