Даниела Дариткова отговори на Нинова, смятайки, че случилото се е

...
Даниела Дариткова отговори на Нинова, смятайки, че случилото се е
Коментари Харесай

Викове терористи и размяна на усмивки в пленарна зала заради медицинските сестри

Даниела Дариткова отговори на Нинова, смятайки, че случилото се е проведена политическа провокация. Тя се обърна към левите в здравна комисия да не подвеждат Корнелия Нинова.

Никога комисията не е серпантина гостите. Дори социалистите в комисията не съумели да приказват през вчерашния ден със сестрите.

За нея аленият лидер манипулирала събитията. Никой не знае какъв брой представители на записаните класи на медиците стоят зад протестиращите медиците. Към тях се включила Мая Манолова и по тази причина Дариткова съзря борба сред някогашния омбудсман и Нинова коя да оглави митинга им.

НСО през днешния ден сътвори рискова обстановка , безапелационна бе Дариткова. Ситуацията посочила неподготвеността на гардовете да се оправят с такава обстановка. Тя още веднъж акцентира, че дамата на перваза е с несигурно психическо положение.
 Нинова упрекна властта, че демонстрира безхаберие към мед. сестрите
Нинова упрекна властта, че демонстрира безхаберие към мед. сестрите

Исканията им били основателни и обективни

Неморално е да се възползвате от психическото положение и на тази база да трупате политически дял, възмути се шефката на здравната комисия. Опазване здравето на българските жители не е за политическа приложимост, спомагателни Даниела Дариткова.

Червеният народен представител Драгомир Стойнев излезе и настоя Емил Христов да успокои залата.

Днес сме в изключителна обстановка, сподели той. Народно събрание беше блокирано, изясни той на бурно разбиращите гербери. Има обезверени хора, които са блокирали българския парламент, неудовлетворен е социалистът.

Председателстващият съвещанието го прекъсваше и Христов настоя Стойнев да спре с изявлението си.

Моля напуснете трибуната, изиска той. Слезте от това място, не се даде депутатът от Българска социалистическа партия. Емил Христов се тормози, че аленият народен представител желае да докара Народното събрание до изключителна обстановка. Двамата влязоха в спор на кого се усмихват депутатите в зала.
 Дариткова видя целенасочена акция в дейностите на медицинските сестри Обновена
Дариткова видя целенасочена акция в дейностите на медицинските сестри

От Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи също показаха позиция по тематиката

Антон Кутев също се включи и уточни, че обстановката не била естествена. Той изиска да бъдат поканени барикадиралите се сестри.

Червеният народен представител Александър Симов също бе засегнат от съвещанието. За него не било обикновено в зала някой да упреква медицинските сестри, че са терористи.

Иван Ченчев също пожела да вземе думата. Само запазете хладнокръвие, настоя Емил Христов. Социалистът го упрекна, че не се справил с воденето на съвещанието. Ченчев настоя депутатът скандирал, че сестрите са терористи, да бъде осъден.

Вие се вземете в ръце и вземете ограничения, обстановката не е естествена, обстановката е сериозна, упрекна той. Емил Христов настоя за успокоение в пленарна зала.

Атмосферата не се успокои, по тази причина и председателстващият съвещанието даде 15 минути отмора.

Социалистът Филип Попов разкри кой е викал " терористи " в зала- герберът Спас Гърневски. В коридорите той изясни, че нямал поради сестрите, а комунистите, които избивали хора с терористичен акт в Св. Неделя.
 Мед.сестрите не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава
Мед.сестрите не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

В залата с тях към този момент стои и някогашният омбудсман Мая Манолова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР