Даниел Радклиф и други звезди от Хари Потър помнят великолепния Майкъл Гамбън

...
Даниел Радклиф, главната звезда от оригиналния филмов франчайз Хари Потър,
Коментари Харесай

Даниел Радклиф, главната звезда от оригиналния филмов франчайз "Хари Потър", си спомня за покойния си колега Майкъл Гамбън, след като Гамбън почина от пневмония тази седмица на 82-годишна възраст.

„Много съжалявам да чуя за кончината на Майкъл Гамбън. Той беше, и извън камерата, легенда“, написа Радклиф в своя потвърден Instagram в четвъртък, заедно с трогателен видеомонтаж, показващ Гамбън, представящ директора на Хогуортс Дъмбълдор във филмите за „Хари Потър“.

Радклиф също така включи цитат от Дъмбълдор в надписа си: „Щастието може да се намери дори в най-мрачните времена, ако човек само си спомни да запали светлината.“

Рупърт Гринт, който изигра Рон Уизли във филмите, също публикува почит към Гамбън в Instagram, като написа: „Толкова тъжно да чуя за Майкъл. Той внесе толкова много топлина и пакост във всеки ден на снимачната площадка. Той ме плени като дете и се превърна в мой личен модел за подражание за намирането на забавлението и ексцентричността в живота.“

Гамбън изигра Дъмбълдор в шест от осемте филма за Хари Потър, роля, която той пое след смъртта на Ричард Харис през 2002 г.

Авторът на "Хари Потър" Дж.К. Роулинг също отдели време да си спомни за актьора в четвъртък, като написа в X/Twitter: „Току-що чух ужасните новини за Майкъл Гамбън. Първият път, когато го видях, беше в Крал Лир през 1982 г. и ако тогава ми бяхте казали, че този брилянтен актьор ще се появи във всичко, което бях написал, щях да ви помисля за луд.

„Майкъл беше прекрасен мъж в допълнение към това, че беше изключителен актьор и аз наистина обичах да работя с него“, добави тя.

Актьорът Джейсън Айзъкс, който изигра Луциус Малфой във филмите за „Потър“, нарече Гамбън „великолепен“ в своята почит към X/Twitter, продължавайки: „Научих какво може да бъде актьорството от Майкъл в „Пеещият детектив“ – сложен, уязвим и напълно човешки . Най-голямата тръпка да бъда във филмите за Потър беше, че той знаеше името ми и споделяше безстрашното си, мръсно чувство за забавление с мен.

Гамбон почина на 82 години след „пристъп на пневмония“, се казва в изявление, издадено от името на семейството му в четвъртък, съобщи агенция PA Media.

„Съкрушени сме да обявим загубата на сър Майкъл Гамбън“, се казва в изявлението, издадено от неговия публицист Клеър Добс, според PA.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР