Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил

...
Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар

Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, съобщи Кирил Петков пред bTV. Той уточни, че от българска страна претендентите за еврокомисар ще бъдат двама – мъж и жена, само че Европейската комисия ще реши кой от двамата ще поеме поста. Петков означи още, че няма информация кой е претендентът на ГЕРБ.

Той разказа като " цялостна замяна " назначението на Борислав Сарафов за краткотраен основен прокурор. " Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е изцяло недопустимо. Затова реагирахме незабавно ", сподели Петков.

Според него такива " заменки " не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

Рано или късно смяната идва, и те няма да са част от нея, добави Петков.

7-дневният период, в който би трябвало да бъде стартирана процедура по избирането на нов основен прокурор, не е наложителен, безапелационен е някогашният министър председател. " Според нас в този момент е моментът да се покаже и от Сарафов, и от Висш съдебен съвет, че да - неточности се случват, само че това напрежение в обществото, което ще сътвори наложителното заставане на позиции без да има смяна, няма да докара до нищо положително за България ".

Изцяло се движих от кардиналната си позиция при отхвърли си от имунитет - първо, желаех да видя цялата документи на моето дело. Това беше значимо, с цел да може всички депутати да се срещнат с това дело, в което три прокуратури споделят, че няма закононарушение, и внезапно ВКП изисква документите, и на идващия ден анулира решението на трите предишни прокуратури. В момента, в който се случи подмяната от Гешев към Сарафов, в същия миг споделих, че няма да разгадавам на преценката на този човек за моя имунитет, и по тази причина незабавно си го дадох, добави Петков.

" Има доста по-резонни промени в Конституцията. От наша позиция най-логично е до момента в който тече смяната в конституцията  да не се бърза, Висш съдебен съвет да покаже, че времената са се трансформирали. Сарафов да не застане с лицето си и да не е следващият Гешев ", сподели някогашният министър председател.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР