Данък сгради на територията на община Шумен се увеличава на

...
Данък сгради на територията на община Шумен се увеличава на
Коментари Харесай

Жителите и фирмите в община Шумен ще плащат по-висок данък сгради

Данък здания на територията на община Шумен се усилва на два промила, взеха решение на днешното си съвещание общинските съветници в града. Досега физическите лица плащаха 1,3 промила, а юридическите - 1,7 промила.

С нарастването на данъка ще могат да се финансират значими за общината действия, аргументира настояването на администрацията зам.-кметът по финанси Татяна Костова.

Общинските съветници в Шумен на днешното си съвещание позволиха да се разгласи за продажба на търг терен от към 169 декара до сметището в квартал " Дивдядово ", на който има интерес да се строи фотоволтаичен парк. Имотът е очакван за продажба за трайно прилагане с предопределение " за различен тип индустриален, складов обект ", с начална тръжна цена 1,7 млн. лева без Данък добавена стойност.

На съвещанието на Общинския съвет през ноември не бе взето решение за продажбата на терена, поради подозрения какво ще се строи на него.

След диспути и спиране на съвещанието за съвещания сред политическите групи , взетото през днешния ден решение за продажбата на терена на търг бе допълнено с текст, съгласно който единствено след утвърждение на Съвета ще се вършат възможни промени по предназначението на парцела или проекта му за застрояване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР