Данъчните приходи в бюджета на Украйна от хазартния бизнес -

...
Данъчните приходи в бюджета на Украйна от хазартния бизнес -
Коментари Харесай

Войната в Украйна не пречи на хазарта: Данъчните постъпления в бюджета скочиха над 10 пъти

Данъчните доходи в бюджета на Украйна от хазартния бизнес - който макар военните дейности на територията на страната продължава интензивно да се развива - възлизат на 10,4 милиарда гривни (272,5 милиона долара) за 2023 година Това заяви ръководителят на комисията по финанси към Върховната рада, Даниил Гетманцев.

" Постъпленията в държавния бюджет от хазартни игри възлизат на 10,4 милиарда гривни. Нека ви припомня, че за цялата 2022 година в бюджета са постъпили единствено 730 милиона гривни (19,13 милиона долара) от този бизнес ", написа той в своя Telegram канал, представен от ТАСС. По думите му, това нарастване на приходите над 14 пъти единствено за година, е резултат в огромна степен от акцията за извеждане на хазартния пазар от " сенките ".

На собствен ред, депутатът Ярослав Железняк акцентира, че през 2023 година в бюджета са постъпили данъчни доходи от хазартния бизнес 51 пъти повече, в сравнение с през 2021 година и 14 пъти повече, в сравнение с през 2022 година Припомнят се думите на депутата Железняк през февруари 2023 година, че съвсем целият
хазартен бизнес в страната тогава работи в " сянка ", употребявайки помощта на осем частни и една държавна банка.

Хазартният бизнес в Украйна беше узаконен през август 2020 година Оттогава в страната се води битка тази сфера да излезе от " сенките ". Украински медии систематично оповестяват за разкриването на мрежи от противозаконни
хазартни заведения.

Така, през юли 2023 година беше обявено, че чиновници на Бюрото за икономическа сигурност са разкрили 6 противозаконни
хазартни заведения в региона на Киев, през август - 13 такива заведения в Киев, през декември - 33 противозаконни столични казина.

Експерти от бранша обръщат внимание на обстоятелството, че десетки
казина не престават да работят непрекъснато в украинската столица и покрайнините й и понастоящем.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР