Данъчните от НАП не откриха тогава несъответствия между декларираните и

...
Данъчните от НАП не откриха тогава несъответствия между декларираните и
Коментари Харесай

Синът на Борислав Сарафов се обяви за честен бизнесмен

Данъчните от Национална агенция за приходите не откриха тогава несъответствия сред заявените и получените приходи и имущество на Боби-младши

Покрай обществените изяви на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов по отношение на атентата против шефа му Иван Гешев, още веднъж изплува името на огромния наследник на зам.-главния прокурор - предприемача Боби. 26-годишният юноша беше обект в предишното на специфична инспекция по предписание на тогавашния Главен Сотир Цацаров, откакто се оказа, че има жилища за 540 000 лв..

Данъчните от Национална агенция за приходите не откриха тогава несъответствия сред заявените и получените приходи и имущество на Боби-младши. Боби е приключил 73-о приблизително учебно заведение в жк “Гоце Делчев ” - едно от най-елитните в столицата. След това отпътува за Лондон, тъй като е признат да учи право в King's College. Тогава татко му е зам.-главен прокурор. Сарафов-младши има два парцела в първокласния комплекс “Еделвайс ” в “Бояна ”: ателие 133 кв. м, мезонет 122 кв. м, тераси общо 160 кв. м, гаражи - за общо 540 хиляди лева

Боби Сарафов е от първия брак на татко си с Евгения Сарафова. Днес татко му живее със своя колежка, от която има две дребни деца. Техен кръстник е ръководителят на Конституционния съд и някогашен основен прокурор Борис Велчев.

След обширна обява в уеб страницата " Бърд.БГ " за парцелите на Боби, той излезе с остро обществено изказване, в което допуска, че може да става въпрос за целенасочена офанзива против баща му.

Ето какво твърди Сарафов-младши без редакторска интервенция:

Във връзка с оповестена публикация, смятам за редно да внеса нужната изясненост и да се възползвам от правото си на отговор.

Внушенията, че позицията на моя татко има каквато и да била връзка с моите бизнес инициативи са изцяло безпочвени и тенденциозни. Описаните в публикацията търговски връзки са напълно в границите на законите на Република България и са елементарно обясними.

Да вземем да вземем за пример “лицето ” Светлин Танчев, което в действителност е мой непосредствен родственик. Нашите имотни връзки са предмет на остарели фамилни сделки и въпреки осъществени неотдавна, датират отпреди повече от 20 години. Въпросният парцел е благосъстоятелност на нашата фамилия от съвсем 25 години. Тези дарения са напълно в духа на българските фамилни обичаи и употребяваната правна форма на договорка - “дарение ” е изцяло разумна за споразумяване на фамилни имотни проблеми.

Професионалният път на моя татко в държавното обвиняване не би следвало да лишава всяка опция за предприемаческа самодейност в мое лице. Роден съм преди 26 години и от дълго време съм поел по своя независим житейски път.

Завършил съм влиятелен университет в Лондон – King’s College със компетентност право и съм траял с магистратура европейско и акцент банково право в университет Humboldt в Берлин. Именно по време на своето следване в Лондон се срещнах с различен български студент там, с който имаме доста общи хрумвания за взаимни предприемачески действия, едно от проявленията на които са точно тези търговски покупко-продажби с неговия татко – Станимир Жарков. Въпросните парцели към този миг са неатрактивни имоти без достъп до път, без електричество, тръбопровод и канализация, което обуславя и цената им.

Каква е историята на политическия живот на неговия татко преди повече от 10 години – за мен не е представлявало интерес.

Държа да подчертая, че макар опциите за работа в чужбина, съм предпочел да се завърна в родината си, вярвайки, че бизнес средата в България разрешава и насърчава развиването на образовани млади бизнесмени. Работя с всички вероятни финансови принадлежности за един бизнес, които в детайли съм изучавал и в своето образование – разчитайки главно на забележителен размер банково финансиране и съзнателно съблюдавам всички закони и разпореждания на територията на Република България. Никога, по никакъв мотив не съм имал допир с държавни средства или каквато и да било помощ от страната.

Стори ми се необичайно съвпадението на момента на издание на вашата публикация с изразените кардинални професионални позиции от моя татко в последните дни, в това число и в днешния ден пред Българска телеграфна агенция.

Надявам се, че това не съставлява целеустремен опит за “отстрелване ” на магистрати, изразяващи професионална позиция, с концепцията да бъдат заглушени посланията им.

Пълната необоснованост на внушенията за връзка сред работата му като магистрат и моя бизнес обаче, основава у мен точно такова чувство за предумишленост. Това чувство мощно имам вяра ще опровергаете с бъдещата си справедлива журналистическа активност.

Поздрави,

Боби Сарафов
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР