Данъчни в ролята на тайни клиенти пазаруваха за 4,50 лв.

...
Данъчни в ролята на тайни клиенти пазаруваха за 4,50 лв.
Коментари Харесай

Данъчни пазаруваха от китайски МОЛ в Шумен и го запечатаха

Данъчни в ролята на секрети клиенти пазариха за 4,50 лева от магазин на Кооперативния пазар в Шумен, прочут като китайски МОЛ, и откакто не получили касов бон, запечатаха обекта за седмица.

Само за 2 часа от началото на работния ден е открита разлика в касовата наличност към 10:25 ч. в размер на 1 073 лева, оповестяват данъчните. Магазинът е подложен под физическо наблюдаване през целия ден, като в наличието на инспекторите оборотът е достигнал 10 538 лв.. При инспекция в програмния артикул е открито, че за предишни интервали компанията е заявява междинен оборот от 1 000 до 2 000 лева на ден. От офиса на НАП-Шумен оповестяват, че компанията, която стопанисва двутажния магазин на бул. “Симеон Велики “153 е „ Гранд 8 “ ООД, известна с комерсиално название HAPPY BUY.

На търговеца е формиран акт за административно нарушаване и магазинът е запечатан за период от една седмица. Запечатването се прави откакто наложената административна мярка е доказана с определение на Административен съд-Шумен.

Данъчните припомнят, че всяка покупка на артикули и услуги, която се прави против възнаграждение в брой, би трябвало да е съпроводена с издаването на касова записка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл наложително би трябвало да има изобразена картата на България към показател BG. Нека жителите, на които не се издават касови бележки или се издават бележки без този атрибут, да алармират в приходната организация на тел. 0700 18 700 или на електронната поща на [email protected].

Продължава засиленият надзор на търговците в Североизточна България от страна на инспекторите от „ Фискален надзор “ към Търговско дружество на НАП-Варна. Фискалните сътрудници наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР