Данъчни инспектори са засекли редица нарушения на данъчното законодателство в

...
Данъчни инспектори са засекли редица нарушения на данъчното законодателство в
Коментари Харесай

Данъчни отново с удар: Запечатват сервиз, бензиностанция и хотел в Пампорово

Данъчни инспектори са засекли редица нарушавания на данъчното законодателство в търговски обекти в Пловдив и региона. След инспекциите е несъмнено да бъдат запечатани автосервиз, ведомствена бензиностанция, онлайн зоомагазин, както и апартхотел в Пампорово.

В черните описи на Национална агенция за приходите е попаднал автосервиз на компания " Гимс бг " на Румен Славов, ситуиран на ул. " Петър Динеков " в Пловдив.



В листата на подлежащите на запечатване търговски обекти е и ведомствената бензиностанция на " Хеброс Бус " АД, която е ситуирана на паркинг за рейсовете на сдружението на Веселин Дошков в Южна индустриална зона.



Нарушения в данъчната отчетност са регистрирани и при активността на онлайн магазин за продажба на артикули за домашни любимци. PetMagazin e онлайн зоомагазин, чийто склад се намира на " Кукленско шосе ". Магазинът е благосъстоятелност на " Профипет " - компания на румънския жител Еуджениу Меджелеас.



Сред нарушителите, хванати от НАП-Пловдив, е и апарт хотел " Лапландия " в ски курорта " Пампорово ". Хотелът е благосъстоятелност на едноименното сдружение " Хотел Финландия " АД, чийто шеф е Стефан Личев.


Очаква се да изтекат периодите за обжалване от страна на комерсиалните обекти, с цел да стане ясно по кое време те ще бъдат запечатани. Запечатване на обект е насилствена административна мярка, която се ползва за избран период, който не може да надвишава 30 дни, без значение от плануваните санкции или имуществени наказания. Законнът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат законен фискален уред, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се ползва с стимулирана заповед на данъчните и предстои на тъй наречените авансово осъществяване. При " запечатване " на обекта се не разрешава напълно достъпът до обекта. Мярката се ползва за обекта или обектите, където са открити нарушаванията, в това число когато все още на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, в случай че това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан. Принудителната административна мярка от Национална агенция за приходите по молба на търговеца и откакто бъде потвърдено от него, че санкцията или имуществена глоба е заплатена напълно. При наново нарушаване не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР