Данъчни инспектори проверяват офиса на "Емко" в София на ул.

...
Данъчни инспектори проверяват офиса на "Емко" в София на ул.
Коментари Харесай

НАП и МВР проверяват офиса на Емко в София

Данъчни инспектори ревизират офиса на "Емко " в София на ул. "Джеймс Баучер ", заяви bTV. Това става малко откакто министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че предприятието ще си върне лиценза за експорт на специфична продукция.

От Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи потвърдиха за инспекцията. От приходната организация настояват, че проверка във компанията тече отдавана, а фактът, че инспектори са влезнали в офиса тъкмо през днешния ден е просто съвпадане.

"НАП ревизира нещо в "Емко " и ние присъстваме. Така е било на доста други места ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев.

Припомняме, малко по-рано стана ясно, че решението за връщане на лиценза е взето единомислещо от членовете на Междуведомствения съвет към Министерския съвет и предписанията към компанията са изпълнени.

Това значи, че от през днешния ден компанията още веднъж е пълновръстен участник на интернационалните пазари, заяви министъра на стопанската система Емил Караниколов. От тук нататък сдружението има право да внася и да изнася съставни елементи и продукцията, която създава, показва News.bg.

Връщането на лиценза бе отлагано няколко пъти с претекста, че към момента има неотстранени нередности. Очакваше се и отчета на Националната полиция, а като съществени открити нередности се посочваха нарушавания при предпазване на продукцията и сигурността на работа.

Миналата седмица служащи на "Емко " стачкуваха още веднъж, като този път окупириха и жълтите павета в София. Така и съумяха да издействат среща с икономическия министър. Тогава той и даде обещание да забърза процедурата с оценката на лиценза.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР