Данъчната кампания 2021 г. започва на 11 януари, като от

...
Данъчната кампания 2021 г. започва на 11 януари, като от
Коментари Харесай

Данъчна кампания 2021 ще започне на 11 януари

Данъчната акция 2021 година стартира на 11 януари, като от тази дата започва подаването на декларациите за приходите на физическите лица в офисите на приходната организация.

Това оповестиха от Национална агенция за приходите.

През март 2021 година след подаването на данните от работодатели и платци на възнаграждения, ще бъде пусната и електронната авансово попълнена декларация за приходите, която се подава с ПИК или електронен автограф. В нея ще бъдат вписани автоматизирано данни за получени през 2020 година приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица и други.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно обявление и заплащане и през идната година е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите 30 април, припомнят от приходната администрация.

Юридическите лица подават декларациите си от 1 март до 30 юни за пръв път през 2021 година, съгласно последните промени в законодателството. Срокът за заплащане на корпоративния налог е 30 юни.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи в уеб страницата на приходната организация и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена съгласно цените на съответния оператор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР