Дан Гейл винаги е обичал футболът, който се играе свободно

...
Дан Гейл винаги е обичал футболът, който се играе свободно
Коментари Харесай

Как организатор на приятелски мачлета откри Санчо и вече има футболна академия

Дан Гейл постоянно е обичал футболът, който се играе свободно - с техника, импровизация, без предначертани модели. Футболът, практикуван от магьосници като Роналдиньо и Роналдо. Затова и Гейл взема решение да даде късмет за изява на сходни импровизатори, организирайки другарски мачлета. Тези другарски мачлета обаче единствено за няколко години водят до откриването на гении за професионалния футбол и основаването на футболна академия.

"Отивахме в парка, слагахме конусите, вадехме камерите, допустимо най-истинско. Беше просто независимост. Просто махленски жанр на футбол ", споделя той.

Мачлетата са във формат трима на трима или четирима на четирима. Заснетият материал Гейл разгласява в страницата си в Instagram и скоро стартира да притеглят внимание.

Това се случва преди към 6 години. Не след дълго играчи, част от академиите на професионални клубове, стартират да го питат по какъв начин могат да се включат и да се завърнат към корените на обичания си махленски футбол, до момента в който се пробват да станат експерти.

Така Гейл се среща с двама 14-годишни другари, идващи от школите на Уотфорд и Арсенал - Джейдън Санчо и Рейс Нелсон. "Всички бяха впечатлени ", спомня си Дан. Видео клиповете с играта на двамата, правещи за смях играчи с 5-6 години по-големи от тях, мигновено стават шлагер и на процедура посредством тях те добиват по-сериозна известност за първи път.



Оттогава до момента Гейл е имал удоволствието да работи с доста от младите гении на британския футбол, в това число и Калъм Хъдсън-Одой.

Успехът на неговия план FFDTV даже води до основаването на академия, в която късмет за изява получават надарени играчи, които обаче са освободени от школите или изобшо не са получили опция да играят в тях.

Момчетата от FFDTV имат опцията да играят против отборите от академиите на професионалните клубове. Така те се демонстрират на най-хубавата допустима сцена. Наскоро Дарби Каунти притегли двама от играчите на FFDTV. Победата с 3:2 над Суонси пък потвърждава, че планът се движи в вярната посока.



И по този начин - за няколко години Гейл стигна от концепцията да даде сцена за изява на "уличните футболисти " до това да гледа на "Уембли " по какъв начин двама от играчите, минали през неговия план, Санчо и Хъдсън-Одой, съставляват националния тим на Англия.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР