Дамският национален „Отбор на надеждата“ провежда от началото на тази

...
Дамският национален „Отбор на надеждата“ провежда от началото на тази
Коментари Харесай

Отбор на надеждата тренира на Националната база в „Бояна“

Дамският народен „ Отбор на вярата “ организира от началото на тази седмица подготовка за идното си присъединяване на Европейски стрийт футбол фестивал 2018 в Грац, Австрия. Тимът, формиран от четири състезателки в неравностойно състояние и треньор, е настанен и тренира в Национална футболна база в „ Бояна “ по покана на Български футболен съюз. Две от дамите, които идната седмица ще носят екипа на България на интернационалния конгрес, са от град Пловдив, а другите две са от села до град Гоце Делчев. „ Отбор на вярата “ има опция да употребява за подготовката си както изкуствения терен, по този начин и футзал залата, когато атмосферните условия не разрешават тренировки навън. Треньор на тима е Ива Радкова от Национална спортна академия, която взе наградата „ Студент на годината “ за 2017 година в категорията „ Педагогически науки “.

Европейският фестивал в Грац е плануван за средата на идната седмица и ще означи 15-годишнината от основаването на международното състезание за бездомни хора, което се организира за първи път в австрийския град през 2003 година. В шампионата ще вземат присъединяване 8 дамски и 6 мъжки тима. В надпреварата при дамите съставите ще бъдат разграничени в две групи, а за етапа на директните елиминации ще продължат по два отбора от всяка група.

Българският състав ще бъде облечен с екипировка „ Мишо “, която му беше подарена от Асоциация на българските футболисти.

Като рефер в шампионата Грац ще се включи и някогашният играч от „ Отбор на вярата “ Асен Станков. Той беше харесан в новото си амплоа от уредниците на събитието по време на предходния европейски стрийт футбол фестивал, който беше проведен от „ Спортс Мениджмънт България “ предходната година в град София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР