Дамската колекция на "Диор", представена на Седмицата на модата в

...
Дамската колекция на "Диор", представена на Седмицата на модата в
Коментари Харесай

Диор в Париж: Феминистки послания във времето на война

Дамската сбирка на "Диор ", показана на Седмицата на модата в Париж, предложи тоалети, създаващи чувство за отбрана - корсети с въздушни възглавници върху костюмите, ръкавици за мотористи към елегантна рокля, сака с топла подплата, заяви Агенция Франс Прес.

Макар и замисляна от месеци в началото като въвеждаща спортното облекло в първокласната мода, сбирката закупи друг прочит.

"Много мислихме по какъв начин в тези сложни времена да създадем връзка сред хубостта, естетичното и отбраната ", съобщи пред Агенция Франс Прес Мария Грация Киури, живописен шеф за дамската мода в "Диор ".

"Облеклото единствено по себе си дава концепция за отбрана, това е първият ни дом, той ни успокоява. Този аспект участва доста в работата ми - от прочувствената отбрана до отбрана в същинския смисъл на думата. "



Колекцията "Следващата епоха " на "Диор " беше показана в градините Тюйлери. В нея Мария Грация Киури преобразува най-радикално сакото "Бар ", станало знак на "Диор ". С топъл хастар или с електрическа затопляща система то се трансформира във футуристично облекло.

"Исках да го разградя и да го основа още веднъж с друга лексика ", изясни дизайнерката.

Колекцията е основана в съдействие с италианската компания "D-Air lab ", която създава костюми за мотористи.

За дамата на бъдещето "Диор " предлага солидните черни боти във боен жанр.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР