Дами, ако вашата половинка не си спомня, че е казал,

...
Дами, ако вашата половинка не си спомня, че е казал,
Коментари Харесай

Не слуша или просто забравя? Мъжете по-трудно запомнят какво да направят

Дами, в случай че вашата половинка не си спомня, че е споделил, че ще купи мляко след работа или пропусне рождения ви ден, това може да не е по негова виновност. Изследванията демонстрират, че мъжете по-трудно помнят какво да създадат, в сравнение с дамите. Това не значи, че не ви слушат, когато говорите, а просто не помнят какво сте споделили, показва БГНЕС.

Британските и италиански откриватели не са сигурни за какво дамите са толкоз положителни в помненето, само че една от хипотезите е гъвкавостта да правят няколко неща по едно и също време, жонглирайки сред дома и офиса. 

В проучването са взели участие 100 мъже и дами, които минали през серия от проби за паметта, само че не запомняне на минали обстоятелства и събития, а опцията да помнят какво би трябвало да създадат в бъдеще. 

Разликите сред половете са много забавни. Жените са положителни в това да провеждат бъдещите си задания, да вземем за пример какви задължения имат за утрешния ден, само че не и за избран час. Жената е тази, която няма да не помни да купи мляко след работа или да върне книга, взета назаем от другар.

Разликата сред половете може да се дължи на разграничение в хормоните или структурата на мозъка.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР