Дали те ще я купят на един пункт, или на

...
Дали те ще я купят на един пункт, или на
Коментари Харесай

Ето Какво Решиха За Хората, Които Платиха Два Пъти За Закупените Електронни Винетки!

Дали те ще я купят на един пункт, или на идващия, където работи, това няма да промени системата. Единственото е усложнението и стеснение на жителите... Работят към този момент безотказно, както терминалите за самотаксуване, по този начин и за заплащането кеш на гише по граничните пунктове. Мрежата се уголемява задоволително доста, с цел да може хората да заплащат там, където решат, че им е най-удобно. В понеделник ще бъде и в множеството бензиностанции. Работи се по програмен продукт, който да разрешава и през автоматите на Борика да могат да си купуват винетки. В " Български пощи " от идната седмица стартира превключване за местата, където няма наоколо бензиностанции или пунктове за самотаксуване. Над 4500 ще бъдат точките, в които ще бъде предлагана услугата в границите на до седмица ".

Системата за винетките не е чисто осведомителна, а " комплицирана система, която свързва доста институции ". Това е и повода, макар че не е имало проблеми при пробите, да се появят бъгове при въвеждането ѝ в действителни условия, акцентира той.

" След разбор на проблемите най-вероятно ще бъдат предявени искания към изпълнителя за това, че не е спазил някои графици. Специално за терминалите ще предявим искания към изпълнителя.... В същото време бяха получени и доста офанзиви към системата и по тази причина бяхме принудени да спрем конвертирането, което по закон не е и наложително, само че искахме да облекчим хората ", сподели Глосов.

Продуктът не е приключен, защото въвеждането на тол системата - главната му част, следва, съобщи още той:

" Електронната винетка е част от този артикул, бих споделил - по-малко от 50% от продукта. Когато бъде приключен целия артикул, тогава ще беседваме дали е могло или не е могло. Искам единствено да кажа, че другите предложения бяха с 50 милиона по-висока цена от тази, която подаде изпълнителят, който е определен. Договорът не разрешава спомагателни разплащания, а заплащанията се правят, когато продуктът бъде въведен в естествена експоатация и потвърди своята успеваемост. Тоест, все още не сме платили една стотинка на изпълнителя ".

Винетките и тол системата работят безусловно независимо, само че се изготвят единно, защото методът на управление е еднакъв, изясни специалистът.

Запитан дали се усеща застрашен от идната вълна на отговорност, в случай че нещата не се случат в мечтаните периоди, Глосов съобщи:

" За мен оставката е най-лесното нещо и постоянно ми е в джоба, в случай че тя бъде поискана, тъй че за момент мога да я подам. Приел съм покана да бъде екипа на Министерство на регионалното развитие. Считам, че мога да бъда потребен с над 35-годишния ми опит ".

Той не се съгласи с обвиняването на Българска социалистическа партия, че служителите ревизират закона поради това, че не се постановат санкции на хората без винетки до 15 януари, а им се оказва подпомагане да си закупят такива. Хартиените винетки важат без потребност да бъдат конвертирани до приключване на техния период, напомни той.

" До 15 януари няма да постановяваме санкции за хора, които реагират и си купят винетки. Ще бъдат спирани и в случай че контролът откри, че са извършители, ще бъдат принудени да си купят винетки. Ако бъдат спрени наново, ще бъдат към този момент глобени ".

Надплатените средства ще бъдат възобновени на хората, които са пробвали да си купят винетка по електронен път, само че са им били взети пари два пъти или повече.

" Чисто на механична причина - щета в кабел, забавяше сигнала от заплащането до обявата, че имате винетка. По този метод хората са се заблуждавали, че не са създали добра транзакция ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР